rensade tankegångar = djupare vila?

Vill inte vara här..

De mesta gångerna man skriver ner någonting, så skriver man om saker som är dåliga. antingen har det hänt något, eller så mår man själv eller någon annan dåligt, eller så kanske man bara vill klaga över dagen, småsaker eller hela livet. samtidigt som man skriver känns det som om hjärnan får vila för en liten stund, så att händerna får sköta jobbet istället med hjälp av tangentbordet eller en penna. istället för att förvirra hjärnan med att kasta runt orden omkring i huvet, eftersom att det kommer nya hela tiden som man ska ta hand om, så skrivs de ner så att det tar vägen någonstans, de lämnar plats för nya tankar eller kan tillochmed låta det vara tomt för en stund. kanske är det då man sover sådär riktigt djupt, vad vet jag..

om det blir för mycket man tänker på på en och samma gång så går det över till att göra ont fysiskt istället. man får ont i huvet av stressen eller som nu; ont i magen av en extrem hemlängtan..
jag vill hela tiden att allting ska bli bra, så jag försöker verkligen lägga bort det jobbiga och se allt från en positiv sida. när jag nästan lyckas helt, och inte känner problemen runt mig, så börjar människor runtom mig må dåligt istället. och det är så att om de personerna man bryr sig mest om mår dåligt, så mår man lika dåligt själv. det som gör mig glad är helt enkelt helgerna, för då lyckas man oftast vara glad själv, och de man är med är oftast glada de med, man får leva.
den helgen som var nu, var helt underbar. kunde inte vart bättre, bara längre.. Mamma och pappa hämtade mig här vid skolan vid tre, då hann jag både äta och duscha före. sen åkte vi upp till strömstad, var framme vid 6 tror ja,, lander kom ner till båten och vi åkte ut till koster. när vi kom dit åt vi mat, sen somnnade du(jaa, lander) i mitt knä. nästa morgon gick vi upp rätt tidigt, åt frukost och sen åkte jag till affären och pratade om sommarjobb. klockan blev ett, du och jag åkte in till strömstad igen och bo där på lördagsnatten. direkt när vi kom in till stan så gick vi och åt sallad på kino's. vi gick hem till dig, duschade och tog de bara lugnt.. lite senare åkte vi till nordby och insåg att det var lika tråkigt som vanligt. men det spelar inte så stor roll om det vi gör är roligt eller inte, får jag vara med dig så blir allt bra.vi tog en fika och sen när vi var tillbaka i stan så handlade vi mat till kvällen.. de blev klyftpotatis och fläskfilé, plus varm choklad och kakor till senare. hemma lagade vi maten, åt mysig middag och sedan satte vi oss och spelade bilspel, åt kakor och drack te med massa tända ljus runt oss. känns som att när jag är med dig så är det bara vi som finns, och jag tänker inte på nåt runtom
vi somnade, efter att ha masserat varandras ryggar. 
vaknade på morgonen av att en enorm sol lyste in i rummet. när man sätter sig upp i sängen så ser man ut över hela strömstad.. jättefint =)
vi gick ut på en promenad, det var jättemysigt ute på morgonen och ställen jag inte har sett förut..
gick hem, duschade, och sen såg vi en film.. pappa ringde och sa att vi skulle gå ner till stan vid kl 4, så att vi kunde äta tillsammans innan vi skulle åka hem igen. vi åt, och sen var de bara att säga hejdå.. en väldigt jobbig del av helgen. hejdå blev gjort och vi åkte.. jag lyssnade på musik hela vägen och nästan varenda låt man lyssnar på då får en egen speciell mening.. :/
När vi hade åkt förbi göteborg var det inte långt kvar tills jag var framme på skolan igen. jag började känna att jag verkligen verkligen bara ville tillbaka, jag ville inte åka en meter till. det fick inte ta slut bara.. sådär?
men jag kunde inte göra nåt åt saken och vi kom fram till skolan. både mamma och pappa gick ur bilen för att säga hejdå. kanske borde de inte gjort det, för att helt utan mening, hur mycket jag än försökte så kunde jag inte hålla mig. jag började helt plötsligt bara gråta, och jag kunde iinte sluta.. allting blev bara fel på en gång, jag ville tillbaka eller iallafall hem, men jag visste att jag var tvungen att stanna. mamma sa att jag skulle följa med hem och åka nästa dag istället men det blir bara värre om man får vara hemma några timmar och ändå veta att man inte ska få stanna längre än så.
det var bara att säga hejdå till dem med, och gå in i en kall, mörk skola, där jag verkligen inte ville vara då, och vill inte vara nu heller. just nu sitter jag i min säng här, magen gör så ont att jag vet inte va ja ska ta mig till , jag vill verkligen inte vara här just nu, det är helt fel. :(


inget humör, ingen tanke

varför ska det alltid vara så att man måste vara på bästa humör för att människor runt om en ska kunna fortsätta vara med en? just idag bara för att jag mått helt kasst så har resten av de problem som ännu inte fanns klarat av att bli till helt av sig själva. min rygg har halvt tagit livet av mig idag, och allting har bara blivit fel med alla och jag har inte orkat göra annat än att sitta för mig själv i fönstret och titta ut. när folk har frågat, har jag ändå lett mot dem och sagt att det inte är någonting fel, just eftersom att bara för att man inte mår helt bra, så behöver inte orsaken vara en annan persons fel. det kan vara något helt annat som det är nu, men det kan man inte lägga en enda tanke på. jag tänkte att jag kanske inte skapar så mycket förvirring om jag istället för att bara sitter still, går ut på en promenad och tänker för mig själv. när jag kommer tillbaka in igen så har en av de jag bor med flyttat ut från mitt rum, tagit med sig alla sina saker, tillochmed sängen. tack.
helt plötsligt kändes ju allting helt klart mycket bättre.
nej. jag tänker inte ens försöka ta fram en dum förklaring till människan, för det ska inte behöva vara så att man måste förklara sig för allt man gör dygnet runt, speciellt inte när personerna aldrig gör det för mig.
jag orkar verkligen inte mer.. ska se om vattnet i duschen kan hjälpa till att rentvätta hjärnan, för det måste väl bara vara så att det faktiskt är mig det är fel på.

The bridge of luck

I'm standing on a bridge of luck. My face is turned to the future side.

I'm holding in the holding of tree. I tell myself all the things my head wants to hear. There are some white little things in the water. They float with the water running, it's on its way to how I want everything to be. My mind speaks for it self, the words just keep on going out of my inside like a book which writs it self. I can't stop, but I don't want to anyway. It feels like my thoughts for once has a meaning. They go from behind, where they have been a long time, just floating a long way just to get to the bridge of luck. My mind is clear, I look up, my hands let go of their grab and my feet starts moving up to the light again. I turn my head and take a short look behind my back for a while. I can see how everything is still and not knowing. The water floats on and it seems to be relieved when it has passes the bridge of luck.


2007

jag stör mig på att alla ska ha en massa listor med ointressanta saker som man gör i brist på annat.. därför va ja tvungen att va likadan för en gångs skull.. för att gå igenom 2007 (och lämna det) :


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Hmm.. flyttade hemifrån , till internat.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
jag vet att jag och julia satt och skrev såna förra nyåret, men ja tror att vi tappade bort dem lika fort.. tror faktiskt inte ja följt något av det som kan ha stått där ändå.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
nja de skulle ja väl inte tro i alla fall.
4. Dog någon som stod dig nära?
Ne de tror ja inte, isf hade jag verkligen vetat de.
5. Vilka länder besökte du?
Italien, frankrike, marocko (afrika!), spanien. tackvare kryssningen..
6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
jag vet inte nån speciell sak, men överhuvudtaget klart man vill ha det bättre hela tiden..
7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
2/1, min och landers dag.
8. Vad var din största framgång 2007?
såna vet jag inte om jag nånsin gör.
9. Största misstaget?
vill jag faktiskt inte ens prata om.. undanlagt.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
faktiskt så har jag ändå varit ovanligt hel och frisk detta året, tror inte ens jag har mått såhär bra under ett år någonsin tidigare (:
11. Bästa köpet?
Hm, mat?
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Jag har ju lyckats lägga ungefär 15000 på fika såatt, det tar nog priset. :$
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
att jag många gånger ändå har känt att det funkat som det ska med de mesta saker.. har inte fattats något , och det jag har velat, har trots allt blivit så!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?

Oasismusiken.. och förmodligen alla nilsen/lind/fuentes/holm-låtarna sen i somras. Och såklart Patrick park- something pretty.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare, om man inte ränkar när man var liten.. den tiden var väl ändå klart bäst.
16. Vad önskar du att du gjort mer?
kan inte komma på nåt just nu, kanske "jobbat" på mig själv mera..
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
slösat bort alla pengar jag tjänade i somras.. det är något jag verkligen vill ändra på.
18. Favoritprogram på TV?
slutade se på tv förra året.
19. Något du önskade dig och fick?
En gitarr (:  att ha det mysigt, och det kan jag lova att jag haft..
20. Något du önskade dig men inte fick?
sådant finns väl alltid, och därför önskade jag mig inget utom en gitarr i julklapp. Men nu i efterhand tycker jag att ja va dum som inte önskade mig saker till rummet.
21. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
ärligt talat så kommer ja inte ihåg. Har för mig att ja va på koster med julia, lander och victor och gjorde inget speciellt.
22. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

om jag lagt in mina pengar på mitt kort istället för att slösa bort dem!
23. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
vääldigt bekväm, inte speciellt snygg eller speciellt ful. men eftersom att jag har tyckt att det har känts meningslöst att engagera mig i det så är det så det blivit..  
24. Vad fick dig att må bra?
Lander och julia har fått mig att må bra i år! plus att det har funkat mkt bättre än ja trodde med att börja på nya skolan..
25. Vilken kändis var du mest sugen på?

Som alltid.. Liam gallagher ;)


vet att det aldrig blir av..


image6
Hmm.. Jag är helt ensam i mitt rum, ligger i min säng och är rädd för att det ska börja låta i dörrarna och höras fotsteg från våningen över mig. Jag tänkte jag skulle förhindra det med att se en rolig film, hostel 2 passade inte så bra.. så det blev american pie, beta house, bara därför att jag och julia idag bestämde att den var helkass.
helt enkelt passade den perfekt för att klaga på och därför inte tänka på så mycket annat runtomkring. efter typ en tredjedel av filmen insåg jag att den verkligen inte är ett dugg bra nånstans, inte ens för att klaga på. jag tänkte ändå bara på allt annat som jag tänkte jag skulle göra de sista dagarna av detta jullov..
Det jag egentligen borde göra är att: läsa till provet i kretslopp, fortsätta fixa med rummet och läsa en engelsk bok..
Men nu är det så att jag inte är så bra på att göra det jag borde göra, om jag inte vet att jag har en galen press på mig, och en sån press känner jag inte av än så länge! 
just därför vet jag vad jag vill göra av lovet istället: imorgon när jag vaknar ska jag gå upp och äta min jordgubbsyoghurt, sen ska jag bädda, ta på mig varma träningskläder och ge mig ut och springa/gå. efter de ska jag hem igen, duscha och sedan göra en god sallad till mig själv. resten av dagen ska jag lägga på mig själv, en må-bra-dag helt enkelt, perfekt för mig! förhoppningsvis vill julia vara med mig också under tiden, för det är bara då jag är hela mig.. annars känns det som om halva jag är någon annanstans, vilket kan va jobbigt.
Jaaa.. de där lät ganska bra tyckte ja, men som sagt så vet man ju aldrig om det som jag säger blir av någon gång.. men man kan ju alltid hoppas på det bästa? =)

 



1 år med dig.

Nu har det varit du och jag i ett helt långt år. och jag överdriver inte när jag säger att det verkligen varit det bästa året någonsin.. för att för en gångs skull så har jag inte bara haft det kul på simage5ommaren och inte tänkt på annat än den, utan denna gången har jag faktiskt haft det lika bra året runt, vilket jag aldrig trodde man kunde ha.
i ett år nu har jag känt mig betydelsefull och viktig för en annan människa, han heter Alexander. hela året har känts lätt och roligt att vara i.. tack för det älsklingsgosing!
Jag kan säga att just den här dagen, alltså andra januari, har jag längtat väldigt mycket efter. det var tänkt att vi skulle göra något riktigt speciellt av den, den skulle bli en minnesvärd dag.
Men,, som vanligt så blir saker och ting oftast inte som man tänkt sig. denna gången var inget undantag vill ja säga. halva dagen var jag med julia för att vi var tvungna att fixa en sak.. som jag inte egentligen vill prata om. men det var tur att vi gjorde det, för efteråt kom vi (iallafall jag) hem gladare är någonsin. sedan åkte vi ner, jag julia victor och lander till stan för att fika på café viskan.  just för stunden sitter jag i min säng med tända ljus runt mig och oasis "let there be love" i högtalarna.. ikväll ska jag och lander gå ut och äta, och sedan får vi se vad som blir av resten av våran dag.. jag tänker lyssna på liam gallaghers ord nu, jag ska låta kärleken visa sig.

och! JAG ÄLSKAR DIG LANDER! v


RSS 2.0