julafton

happ, julafton imorgon.. ska de bli skoj? nej. inte som jag känner det just nu iallafall, har inte vart på något vidare humör sen jag kom till koster faktiskt.  Men nu är det väl ändå meningen att man ska vara glad och njuta av den lugna tiden med familjen?
Javisst det kanske jag borde med, och jag kan lova att jag försöker. Jag skrattar med när de skrattar, jag lyssnar och är tyst.
Som innan: mamma och pappa lagade mat, emanuel spelade tvspel och jonathan och lander va ute och körde koster runt med moppen.. själv satt jag på golvet framför julgranen och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Nyss satt vi och åt, första smaken av julmaten. Samma sak igen, jag sitter och lyssnar och hänger med på allt som är tänkt ska vara roligt. Efter maten berättade jag för pappa att jag hade ringt julia och för en stund varit glad igen. Han sa att jag hade "en sorg" över henne. Jag fattade inte ett dugg va han menade men han förklarade att eftersom att vi alltid haft det så bra tillsammans så blir det väldigt jobbigt att sakna henne numera. Och det förstår man tydligen inte själv.. man känner sig bara deppig och nere och kan inte komma på vad som skulle vara fel.
Jag tror att han har rätt, nu när jag väl tänker efter. Jag saknar min julia nåt så otroligt mycket hela tiden, jag behöver vara med henne för att må bra.. så är det bara.
Om några dagar kommer du upp till mig, då ska allt bli bra igen, det vet jag. Tills dess, så ska jag försöka vara trevlig och ha en mysig jul med familjen och lander, vilket inte borde vara alltför svårt egentligen (:  Finns ju trots allt ingenting som är fel.. eller?


tankspritt..

Det finns hela tiden så mycket saker man har i huvudet som snurrar runt och inte riktigt vet vart det ska ta vägen, om det ska stanna kvar eller om det ska vara det viktigaste av allt. Enligt min åsikt så tänker människor alldeles för mycket. eller det borde man väl iallafall göra, jag menar det kan ju aldrig från början vart tänkt att det någonsin skulle finnas så här mycket pinaler och uppfinningar överallt. Hur i hela friden kom man på hur man skulle tillverka tevespelet, telefoni, ljudinspelningar o.s.v? Egentligen tror jag att det hela tiden har handlat om att den ena måste vara snäppet smartare än den andra. Finns det liksom någon levande varelse som i detalj kan förklara hur allt fungerar? nej, och därför känns det nästan som att världen en dag kommer bli översmart och vi kommer utrota oss själva för vi duger inte längre till.
Människohjärnan har blivit så påverkad av detta, för att det finns allt för många val att göra nuförtiden, men man har inte kapacitet till att räcka till till mer än en eller två saker. Förut hade var människa på sin plats, där de föddes bodde de kvar och dog där med. Man växte upp i ett samhälle där alla hade samma förutsättningar och fick därför se samma saker, och fick det yrket som var ämnat för dem. Självklart fanns det ju sådana som inte hamnade på rätt ställe alltid, och det var de som reste iväg för att hitta något nytt, något som skulle passa dem. Förmodligen var det just de personerna som var grunden till "idag". 


Vad jag mer tror är att de som bor i stan är mycket mer tankspridda än de som bor på landet. Jamen tänk själv: Du bor i stan. Säg att det finns 7 olika mataffärer, 30 klädaffärer och 50 andra med alla andra prylar, i närheten att välja bland. Kläder tar åratal att hitta eftersom att du gång på gång måste jämföra och prova från olika ställen. Du ser kanske 500 nya människor varje dag och många av dem har ett utseende som du blir avundsjuk på. Därför går du runt bland dessa otroliga mängder av affärer, lägger ut massa pengar på små pinaler och kläder som du tror gör dig till en bättre och lyckligare människa. När kan du egentligen komma undan från alla de nya intryck du stöter på? Detta gör otroligt många människor helt totalförvirrade och är troligen största orsaken till stress.

Du bor på landet. Där finns 1, möjligtvis 2 mataffärer där du inte behöver gå runt i timmar för att hitta det du ska ha. Ska du köpa kläder är det inte så troligt att det finns klädesaffär i närheten, vilket gör att du måste åka in till stan och handla dem. Men vad skadar lite omväxling? Du vet att det finns viktigare saker i livet än vilket märke som sitter på dina jeans, och därför går du in i en eller tre affärer och köper det du ska ha och blir nöjd med dina köp då du inte måste jämföra dig med människorna i din omgivning. Du ser de som springer runt dig, och tycker kanske att de verkar ha ett roligt och fartfyllt liv, men du känner ändå att det ska bli mycket skönare att åka tillbaka hem för att bara koppla av. Vill du ha fart kan du åka in till stan dagen efter med. Du är inte så fascinerad av prylar, såsom de nyaste ipodarna eller heller att veta om paris hilton skulle färga håret brunt eller om hon skulle behålla sitt blonda hår, Vad spelar det dig för roll?




personlighetstest

Gjorde ett personlighetstest idag på internet.. tänkte att eftersom att jag inte själv kan beskriva mig själv, så ville jag låta någon annan göra det jobbet.
Ja fick svara på ganska många frågor och detta var vad jag fick tillbaka:
 
"En inåtvänd, planläggande, abstrakt och känslomässigt styrd person - idealisten."
 
Sådan är du:
Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor. Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut ? även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt. Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera. Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.


jag ska inte påstå att jag inte tror att det stämmer in väldigt bra på mig, förutom dedär om att jag har stenkoll på min kalender.. tror inte ens jag har en. iallafall så var det mkt skoj =)

RSS 2.0